Ingredienten
- Voor pulled chicken:
- 4 stuks kippendijen
- ½ el paprikapoeder
- ½ el komijnpoeder
- ½ el venkelzaad gevijzeld
- ½ tl Cayenne peper
- ½ tl knoflookpoeder
- 1tl gerookte paprika poeder
- ½ tl zout
- 4 stuks kippendijen
- Voor de rode kool
- Voor rode kool salade:
- 100 gram rode kool
- ½ rode ui reepjes
- 50 gram wortel in reepjes
- 1 rode appel reepjes
- 2 el mayonaise
- 1 tl grove mosterd
- 1 el rode wijn azijn
- Voor pickels:
- 2 stuks snackkomkommer
- 2 stuks kleine rode ui
- 4 stuks zilveruitjes schoon
- ½ rode peper
- 50 ml witte wijn azijn
- 40 ml water
- 35 ml witte wijn
- 15 gram suiker
- Voor pita broodjes:
- 1 tl suiker
- 70 ml water
- 3 gram gist
- 1 tl olie
- 150 gram bloem
- 3 gram zout
- Voor serveren:
- BBQ saus
Benodigdheden
- Schaal
- Theedoek
- Bakplaat
- Vacumeerzak
Pulled chicken
Stap1:
Meng alle specerijen voor de pulled chicken goed door elkaar. Wrijf hier de kippendijen goed mee in.
Stap 2:
Leg de kippendijen op een rooster met hieronder een bakplaat.
Stap 3:
Schuif de kippendijen in de oven.
Stap 1
Stand Hetelucht Plus Temperatuur 80°C
Tijd 60 minuten
Stap 2
Stand Hetelucht Plus Temperatuur 160°C
Tijd 30 minuten
Rode kool salade
Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor de rode kool salade goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
100 gram rode kool
½ rode ui reepjes
50 gram wortel in reepjes
1 rode appel reepjes
2 el mayonaise
1 tl grove mosterd
1 el rode wijn azijn
Pickels
Stap1:
Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui in partjes, de zilveruitjes in vieren en de rode peper in ringetjes, maar verwijder eerst de zaadjes.
Stap 2:
Breng azijn, water, witte wijn en suiker aan de kook.
Stap 3:
Voeg de garnituren toe en doe alles in een vacuumzak en vacumeer dit zodat de smaken er goed intrekken.
Pitabroodje
Stap 1:
Meng de suiker met het water en de gist.
Stap 2:
Meng het water mengsel met de bloem, het zout en de olie. Kneed het tot een soepel deeg.
Stap 3:
Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige keukendoek. Het deeg moet verdubbeld zijn.
Stap 4:
Maak van het deeg 4 kleine bolletjes en druk deze plat als een pitabroodje en laat deze nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keukendoek.
Stap 5:
Bak de pita broodjes in een rvs koekenpan op de kookplaat tot ze goudbruin zijn.
Tempcontrol Stand 3
Stap 6:
Snijd de broodjes als ze nog warm zijn in met een mesje.
Serveren
Stap 1:
Pluk de kip in stukjes en vul hiermee de broodjes.
Stap 2:
Serveer de pita pulled chicken samen met de pickels, BBQ saus en de rode kool salade.