Pecannotentaart met chocolade, pistache en meringue

Pecannoten taart met chocolade, pistache en meringue

NotenOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 eidooier
  • rasp van ½ limoen
  • ¼ tl zout
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 70 gram suikerstroop
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 125 gram pecannoten
  • 40 gram pistachenoten
  • 40 gram gesmolten pure chocolade
  • merg van een ½ vanillestokje
  • 75 gram eiwit
  • 125 gram poedersuiker

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakvorm
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 4 tot 6 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de bloem, suiker, limoenrasp en zout in een kom.

Stap 2:
Voeg de boter en eidooier toe en kneed totdat er een deeg ontstaat.

Stap 3;
Vorm van het deeg een platte ronde schijf, zodat dit straks makkelijker uit te rollen is. Plaats dit in de koelkast voor gedurende 30 minuten.

Stap 4:
Vet een vorm in van 20-24 cm doorsnede. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier, daardoor is het deeg makkelijker los te krijgen.

Stap 5:
Rol het deeg uit tot ongeveer 5-7 mm dik op een met bloem bestrooide werkbank. Bekleed hiermee de vorm. Tip: rol het deeg om een rolstok en rol het dan af boven de vorm.

Stap 6:
Druk het deeg voorzichtig aan. Liefst met wat deeg, zodat er niet doorheen gedrukt wordt. Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 7:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Stap 8:
Meng de eieren met de suiker, suikerstroop, gesmolten chocolade en boter tot de suiker is opgelost. Als laatste de vanillemerg erdoor een.

Stap 9:
Schenk dit mengsel in de reeds beklede vorm en verdeel hierover de pecannoten en druk licht aan. Bestrooi met pistache.

Stap 10:
Bak af in gedurende 40 minuten op 180 ºC op niveau 2. Deze taart kan ook afgebakken worden op Intensief bakken met extra onderwarmte op niveau 1.

Stap 11:
Laat de taart goed afkoelen.

 

Garnering

Stap 1:
Klop de eiwitten met de helft van de suiker half stijf en voeg dan de rest van de suiker toe. Klop lang genoeg door, zodat het schuim mooi stijf en glad wordt.

Stap 2:
Spuit met een spuitzak dopjes op vetvrij papier of smeer het voorzichtig uit met een spatel, zodat er schotsen ontstaan. Bestrooi ze met de gekneusde amandelen.

Stap 3:
Plaats ze nu in de oven op 80-95 ºC en laat ze drogen, dit duurt 2-3 uur (afhankelijk van de grootte en dikte). Dit kan ook in de gourmet-warmhoudlade op maximaal 85 ºC gedurende een uur of 4.

Stap 4:
Laat de chocolade smelten. Roer de chocolade goed glad en pak een plateau met bakpapier. Smeer hierop de gesmolten chocolade dun uit. Makkelijk om meteen wat schotsen te maken voor de garnering. Strooi hier eventueel nog wat gehakte pistachenoten overheen.

Stap 5:
Laat buiten de koelkast afkoelen.

Stap 6:
Haal de taart uit de vorm en garneer deze af met wat geslagen room en verdeel hier los het gedroogde eiwit en de chocoladeschotsen over.

Stap 7:
Bestrooi licht met wat poedersuiker en cacao. Geniet van dit kunstwerk!