Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Vruchtenbrood

Vruchtenbrood

FruitOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 g honing
  • 4 eieren
  • 2 el rum
  • 2 tl kaneel
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 175 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 g hazelnoten, grof gehakt
  • 175 g gedroogde abrikozen of vijgen, fijngesneden
  • 175 g gedroogde pruimen (pruneaux), fijngesneden
  • 325 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 4 el sinaasappellikeur

Benodigdheden

  • Kom
  • Oven

Stap 1:
Meng alle ingredi├źnten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.

Stap 2:
Roer de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe. Roer vervolgens de met bakpoeder gemengde bloem erdoorheen.

Stap 3:
Spatel het vruchtenmengsel door het beslag.

Stap 4:
Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm en bak het bruin. Laat het, na het afkoelen, ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan.

Stand: Hetelucht Plus
Temperatuur: 150-170 ┬░C
Inschuifhoogte: 1e van onderen
Baktijd: 55-65 minuten

Deel dit artikel: