De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1:
Doe de boekweit- en tarwemeel in een mengkom.
Stap 2:
Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren, een scheutje olie en een deel van de melk bij.
Stap 3:
Roer door en voeg steeds meer melk toe totdat er een glad beslag ontstaat zonder klontjes.
Stap 4:
Verwarm een koekenpan en doe een scheut olie of boter in de pan.
Stap 5:
Voeg een lepel beslag toe en verdeel het beslag over de pan. Wanneer het beslag aan de bovenzijde gestold is, draai je pannenkoek om en bak je de pannenkoek nog 2-3 minuten op de andere zijde.
Stap 6:
Houd de pannenkoeken warm in de warmhoudlade.
Stap 7: Serveer de pannenkoeken met warme appelcompote.
Appelcompote
Stap 1: Verwarm de appelsap, voeg de rozijnen toe en laat ze wellen.
Stap 2: Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken en doe ze in een dichte stoomovenpan.
Stap 3: Roer de appelsap met rozijnen en eventueel de suiker erdoor.
Stap 4: Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.
Stomen 100C Stoomtijd 15 minuten
Stap 5: Roer de appelcompote door en laat afkoelen.