Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pannenkoeken met appelcompote

VegetarischStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 125 gram boekweit meel
  • 125 gram tarwe meel
  • 2 grote eieren
  • 500 ml melk
  • Rijstolie
  • Een scheut appelsap
  • 50 gram rozijnen
  • 500 gram elstar appels
  • 20 gram fijne suiker, naar smaak

Benodigdheden

  • Garde
  • Gourmet warmhoudlade
  • Mes
  • Kom
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Bereidingswijze


Stap 1:
Doe de boekweit- en tarwemeel in een mengkom.

Stap 2:
Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren, een scheutje olie en een deel van de melk bij. 

Stap 3:
Roer door en voeg steeds meer melk toe totdat er een glad beslag ontstaat zonder klontjes.
 

Stap 4:
Verwarm een koekenpan en doe een scheut olie of boter in de pan.

Stap 5:
Voeg een lepel beslag toe en verdeel het beslag over de pan. Wanneer het beslag aan de bovenzijde gestold is, draai je pannenkoek om en bak je de pannenkoek nog 2-3 minuten op de andere zijde.

Stap 6:

Houd de pannenkoeken warm in de warmhoudlade. 


Stap 7:
Serveer de pannenkoeken met warme appelcompote. 

 

Appelcompote

 

Stap 1:
Verwarm de appelsap, voeg de rozijnen toe en laat ze wellen. 

Stap 2:
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken en doe ze in een dichte stoomovenpan. 

Stap 3:
Roer de appelsap met rozijnen en eventueel de suiker erdoor.

Stap 4:
Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.

Stomen: 100 ˚C
Tijd: 15 minuten

Stap 5:
Roer de appelcompote door en laat afkoelen. 

Dit recept is voor vier personen.