Nederlandse pilav

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 koffiekopjes pandanrijst
  • 6 koffiekopjes water
  • 1 ui
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 rode puntpaprika´s
  • 100 gram ketjap manis
  • 2 el perziksap
  • 1 blik perziken
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Snijplank

Wil je pilav op tafel zetten maar dan net even iets anders? Maak dan deze Nederlandse pilav. Veel kookplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Doe de pandanrijst samen met het water in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
    Temperatuur: 100 ˚C. Tijd: 18 minuten.
  2. Snipper de ui en snijd de puntpaprika´s in blokjes.
  3. Snijd de helft van de perziken in blokjes. Houd de overige apart voor later gebruik.
  4. Verhit een scheut olie in een hapjespan en voeg de uien en paprikapoeder toe.
  5. Smoor de ui aan en voeg de tomatenpuree toe en bak dit goed aan voor circa 5 minuten.
  6. Voeg de paprikablokjes en de sambal toe en bak deze kort aan.
  7. Schenk de ketjap manis en het perziksap erbij en laat rustig stoven.
  8. Snijd de overige perziken in blokjes.
  9. Schep de rijst op de borden en schep er de pilav bij.
  10. Verdeel de blokjes perzik eroverheen.

Tip

Maak de pilav met 200 gram blokjes kippendij. 

Deel dit artikel: