Gebakken rijst met garnalen
Ingredienten
- 200 gr rijst
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper
- 150 gr wortel, brunoise gesneden
- 12 groene aspergetips, gesneden
- 8 bosuien, fijngesneden
- 150 gr tofu
- 150 gr taugé
- Koriander
- 4 eieren
- Scheutje melk
- 20 gamba’s, gepeld
- Kroepoek
- Atjar
Benodigdheden
- Koekenpan
- Stoomoven
- Snijplank
Stap 1:
Stoom de rijst op 100 °C.
Stap 2:
Hak 4 gamba’s fijn.
Stap 3:
Klop de eieren los met melk, zout en peper en bak hiervan dunne omeletjes.
Stap 4:
Fruit de sjalot, samen met de chili en knoflook en voeg daarbij de gehakte garnalen. Schep dit uit de pan.
Stap 5:
Bak nu de wortel aan met de groene asperges en voeg de bosui en taugé toe.
Stap 6:
Bak de blokjes tofu aan en breng op smaak.
Stap 7:
Bak nu de rijst kort aan en breng op smaak . Meng met de groenten.
Stap 8:
Bak de gamba’s kort aan in wat olie met knoflook.
Serveren:
Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar. Verdeel de tofu, omelet en garnalen over de rijst en pluk er wat koriander op.
De rijst kunt u al eerder stomen (mag zelfs een dag van tevoren) om dit vervolgens op te bakken.