Kip-tofu spiesjes met basmati rijst
Ingredienten
- 1 pak basmati rijst
- 2 gedroogde rode chilipepers, zeer fijn gehakt
- 2 middelgrote kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 pakje tofu, in blokjes gesneden
- Bamboe spiesjes, in water geweekt (dan verbranden ze niet)
- 1 á 2 frisse appels, in kleine blokjes
- 2 verse, nog stevige perziken, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels gefrituurde pompoenpitten
- 2 takjes platte peterselie, gehakt
- Voor de marinade:
- 2 eetlepels rijstolie
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel blanke sojasaus
- Voor de dressing:
- 250 ml volle yoghurt
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook, fijn geraspt
- 2 koffielepels suiker
Benodigdheden
- Grillpan
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Stap 1:
Kook de rijst met wat zout gaar (stoomoven: 20 minuten op 100 °C).
Stap 2:
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Stap 3:
Rijg de kipstukjes en tofu om en om aan de spiesjes en leg ze in de marinade.
Stap 4:
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Stap 5:
Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue.
Serveren
Doe de rijst in een schaaltje en bestrooi – voorzichtig – met de chilipoeder. Leg de blokjes appel en perzik op een bordje en druppel er wat van de dressing overheen. Leg hierop de spiesjes en bestrooi met de pompoenpitjes en peterselie. De kip-tofu spiesjes met appel- en perzikblokjes, frisse yoghurtdressing en basmati rijst zijn klaar om te serveren.