Nasi kuning / gele rijst

30 - 40 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 250 gram geweekte ketanrijst
  • 250 gram basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gram roomboter
  • 300 ml water
  • 2 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 stengel sereh
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 tl zout

Supplies

  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Doe de rijstsoorten samen met de kokosmelk, roomboter en het water in een dichte stoomovenpan en meng dit goed door.

Stap 2:

Kneus de sereh, scheur de djeroek poeroet en voeg dit samen met het zout en de koenjit (kurkuma) toe en meng nogmaals.

Stap 3:

Schuif de rijst in de stoomoven en stel deze in.
Stomen             100C
Tijdsduur          20 minuten

Stap 4:

Serveer de Nasi Kuning samen met de massaman curry (recept hieronder).