Sticky rice met mango

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 90 gram ketanrijst
  • 90 ml kokoswater
  • 4 el suiker
  • 500 ml kokosmelk
  • ¼ tl zout
  • 1 mango
  • Rasp en sap van ½ limoen
  • Palmsuiker
  • Kokos crème

Benodigdheden

  • Rasp
  • Schilmesje
  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Snijplank

Bereidingswijze

Sticky Rice

  1. Doe de ketanrijst samen met het kokoswater in een dichte stoomovenpan.
  2. Laat de ketanrijst 30 minuten weken op het aanrecht.
  3. Voeg de kokosmelk (250 ml), suiker (1 el) en zout toe en zet de ketanrijst in de stoomoven.
    Stomen: 100 ˚C. Bereidingstijd: 15 minuten.
  4. Bewaar de ketanrijst tot verder gebruik op het aanrecht.

Kokossaus

  1. Breng de kokosmelk (250 ml) met de suiker (3 el) aan de kook.
  2. Laat de kokosmelk rustig voor de helft inkoken.
  3. Bewaar de kokossaus tot verder gebruik het aanrecht.

Mango

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
  2. Snijd het vruchtvlees in blokjes en breng op smaak met het rasp en sap van limoen.
  3. Bewaar de mango tot verder gebruik op de werkbank.

Serveren

  1. Verdeel de ketanrijst over de kommetjes.
  2. Leg de mango aan de ene kant van de ketanrijst en de kokos crème aan de andere kant.
  3. Strooi er wat palmsuiker overheen.

Dit recept is voor vier personen. 

 

Deel dit artikel: