Sticky rice met mango

45 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 90 gram ketanrijst
  • 90 ml kokoswater
  • 4 el suiker
  • 500 ml kokosmelk
  • ¼ tl zout
  • 1 mango
  • Rasp en sap van ½ limoen
  • Palmsuiker
  • Kokos crème

Benodigdheden

  • Rasp
  • Schilmesje
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereidingswijze

Sticky Rice

Stap 1:

Doe de ketanrijst samen met het kokoswater in een dichte stoomovenpan.

Stap 2:

Laat de ketanrijst 30 minuten weken op het aanrecht.

Stap 3:

Voeg de kokosmelk (250 ml), suiker (1 el) en zout toe en zet de ketanrijst in de stoomoven.
Stomen                  100C
Bereidingstijd       15 minuten

Stap 4:

Bewaar de ketanrijst tot verder gebruik op het aanrecht.

 

Kokossaus

Stap 1:

Breng de kokosmelk (250 ml) met de suiker (3 el) aan de kook.

Stap 2:

Laat de kokosmelk rustig voor de helft inkoken.

Stap 3:

Bewaar de kokossaus tot verder gebruik het aanrecht.

 

Mango

Stap 1:

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.

Stap 2:

Snijd het vruchtvlees in blokjes en breng op smaak met het rasp en sap van limoen.

Stap 3:

Bewaar de mango tot verder gebruik op de werkbank.

 

Serveren

Stap 1:

Verdeel de ketanrijst over de kommetjes.

Stap 2:

Leg de mango aan de ene kant van de ketanrijst en de kokos crème aan de andere kant.

Stap 3:

Strooi er wat palmsuiker overheen.