Massaman curry

3 - 4 uurVleesStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram runderribstuk
  • 2 el curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 laurier blaadjes gescheurd
  • 2 kaneel stokjes
  • 2 stuks gerookte kardemon
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el Nam Pla
  • 2 el tamarinde pasta
  • 400 gram vastkokende aardappels

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Aardappelschilmesje
  • Gourmet warmhoudlade
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Koksmes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 3 tot 4 uur.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Snijd het ribstuk in blokjes van 2 bij 2 cm.

Stap 2:

Verhit in een koekenpan een scheut rijstolie en bak hierin de ribstuk bruin.

Stap 3:

Voeg de 2 el currypasta toe en bak op laag vermogen mee zodat alle smaken goed loskomen.

Stap 4:

Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door.

Stap 5:

Voeg de kruiden en specerijen toe roer goed door en schep in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
Stomen           120 / 100C
Tijdsduur        30 / 90 minuten

Stap 6:

Schil en was de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.

Stap 7:

Voeg de aardappel toe aan het vlees en zet terug in de stoomoven.
Stomen             120 / 100C
Tijdsduur          15 / 45 minuten

Stap 8:

Dek de massaman curry af met vershoudfolie en bewaar in de gourmet warmhoudlade tot verder gebruik.

 

Tip: Serveer de Massam curry met gele rijst (zie recept hieronder).