Massaman curry

VleesStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 600 gram runderribstuk
  • 2 el curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 laurier blaadjes gescheurd
  • 2 kaneel stokjes
  • 2 stuks gerookte kardemon
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el Nam Pla
  • 2 el tamarinde pasta
  • 400 gram vastkokende aardappels

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Gourmet warmhoudlade
  • Huishoudfolie
  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd het ribstuk in blokjes van 2 bij 2 cm.
  2. Verhit in een koekenpan een scheut rijstolie en bak hierin de ribstuk bruin.
  3. Voeg de 2 el currypasta toe en bak op laag vermogen mee zodat alle smaken goed loskomen.
  4. Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door.
  5. Voeg de kruiden en specerijen toe roer goed door en schep in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
    Stomen: 120 / 100 ˚C. Tijd: 30 / 90 minuten.
  6. Schil en was de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.
  7. Voeg de aardappel toe aan het vlees en zet terug in de stoomoven.
    Stomen: 120 / 100 ˚C. Tijd: 15 / 45 minuten.
  8. Dek de massaman curry af met vershoudfolie en bewaar in de gourmet warmhoudlade tot verder gebruik.

Tip

Serveer de Massam curry met gele rijst (zie recept hieronder).

Dit recept is voor vier personen.