Nasi kuning / gele rijst

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram geweekte ketanrijst
  • 250 gram basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gram roomboter
  • 300 ml water
  • 2 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 stengel sereh
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 tl zout

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Bereidingswijze

  1. Doe de rijstsoorten samen met de kokosmelk, roomboter en het water in een dichte stoomovenpan en meng dit goed door.
  2. Kneus de sereh, scheur de djeroek poeroet en voeg dit samen met het zout en de koenjit (kurkuma) toe en meng nogmaals.
  3. Schuif de rijst in de stoomoven en stel deze in.
    Temperatuur: 100 ˚C. Tijd: 20 minuten

Serveren

  1. Serveer de Nasi Kuning samen met de massaman curry (recept hieronder).

Dit recept is voor vier personen.

Deel dit artikel: