Mexicaanse bonensalade met nachos
De bereidingstijd is ca. 20 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de baby maïs in stukken en doe ze in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom ze op 100 °C voor ongeveer 5 minuten beetgaar of kook ze in water.
Stap 2: Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in gelijke stukken. Als u niet van rauwe paprika houdt, stoom dan 1 minuut en spoel daarna koud.
Stap 3: Snijd de rode ui in dunne ringen en spoel ze even af met koud water, zo zijn ze minder bitter.
Stap 4: Snijd de tomaat in grove blokjes zonder de zaadlijsten.
Stap 5: Halveer de avocado en snijd in grove stukken, besprenkel met wat limoensap.
Stap 6: Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met rasp en sap van de limoen, olijfolie, zout en peper.
Stap 7: Verdeel de salade over de borden en serveer met crème fraîche en nachos.
Tip: Koriander kan ook vervangen worden door bosui. Zorg voor wat extra pit door wat milde groene tabasco toe te voegen. Serveer er wat geraspte kaas los bij en een groene salade of lekker brood.