Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Mexicaanse bonensalade met nachos

Mexicaanse bonensalade met nachos

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 blik Kidneybonen (uitgelekt)
  • 12 stuks baby maïs
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 groene puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • Koriander
  • 4 el crème fraîche
  • Nachos chips

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Snijd de baby maïs in stukken en doe ze in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom ze op 100 °C voor ongeveer 5 minuten beetgaar of kook ze in water.

Stap 2:
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in gelijke stukken. Als u niet van rauwe paprika houdt, stoom dan 1 minuut en spoel daarna koud.

Stap 3:
Snijd de rode ui in dunne ringen en spoel ze even af met koud water, zo zijn ze minder bitter.

Stap 4:
Snijd de tomaat in grove blokjes zonder de zaadlijsten.

Stap 5:
Halveer de avocado en snijd in grove stukken, besprenkel met wat limoensap.

Stap 6:
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met rasp en sap van de limoen, olijfolie, zout en peper.

Stap 7:
Verdeel de salade over de borden en serveer met crème fraîche en nachos.

 

Tips

  • Koriander kan ook vervangen worden door bosui.
  • Zorg voor wat extra pit door wat milde groene tabasco toe te voegen.
  • Serveer er wat geraspte kaas los bij en een groene salade of lekker brood.
Deel dit artikel: