Steamed Shrimp Bao

1.5 uurVisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

Voor de bun
  • 250 gram bapaomeel
  • 4 gram gist
  • 32 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 125 ml water
Voor het garnituur
  • 24 stuks gamba, gepeld zonder kop maat 16/20
Voor de vulling
  • Radijs
  • Rettich
  • Komkommer
  • Koriander
  • Sjalot
  • Bosui
  • Pinda’s
  • Sesamzaad
Voor de sichuan mayo
  • 100 ml kewpie mayonnaise
  • 2 el siracha
  • 1 el zoete chili saus
  • 1 el ahorn siroop

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Bao

Stap 1:
Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg.

Stap 2:
Is het deeg te droog voeg extra water toe. Kneed met de hand nog goed door.

Stap 3:
Rol een pil van het deeg en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

Stap 4:
Bol het deeg op. Leg de deegbollen op stukjes bakpapier. Laat de deegbollen rijzen in de stoomoven.

Speciale toepassingen     Gistdeeg rijzen
Bereidingstijd                   60 minuten

Stap 5:
Bol het deeg op en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes, leg onder elk deeg balletje een stukje bakpapier.

Stap 6:
Zet het deeg in de stoomoven

      Stand                   Stomen
      Temperatuur       100 ̊C
      Tijd                      10 minuten

 

Gamba’s

Stap 1:
Doe de gamba’s in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen

Temperatuur             85C
Bereidingstijd           5 minuten

 

Serveren

Stap 1:
Snijd de broodjes open.

Stap 2:
Leg de gamba’s in de broodjes, top af met de groenten.

Stap 3:
Spuit de sichuan mayonaise over de garnalen.

Stap 4:
Sprenkel de gehakte pinda’s en sesamzaadjes over de mayonaise.

Stap 5:
Serveer direct