Bereidingswijze
Bao
Stap 1: Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg.
Stap 2: Is het deeg te droog voeg extra water toe. Kneed met de hand nog goed door.
Stap 3: Rol een pil van het deeg en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
Stap 4: Bol het deeg op. Leg de deegbollen op stukjes bakpapier. Laat de deegbollen rijzen in de stoomoven.
Speciale toepassingen Gistdeeg rijzen Bereidingstijd 60 minuten
Stap 5: Bol het deeg op en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes, leg onder elk deeg balletje een stukje bakpapier.
Stap 6: Zet het deeg in de stoomoven
Stand Stomen Temperatuur 100 ̊C Tijd 10 minuten
Gamba’s
Stap 1: Doe de gamba’s in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen
Temperatuur 85C Bereidingstijd 5 minuten
Serveren
Stap 1: Snijd de broodjes open.
Stap 2: Leg de gamba’s in de broodjes, top af met de groenten.
Stap 3: Spuit de sichuan mayonaise over de garnalen.
Stap 4: Sprenkel de gehakte pinda’s en sesamzaadjes over de mayonaise.
Stap 5: Serveer direct