Maïskolf bereid in de schil

Maïskolf bereid in de schil

1 uurGroenteBBQMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 60 gram shiro miso
  • 140 gram Hellmans mayonaise
  • 4 maiskolven in de schil
  • 200 Miso mayonaise
  • 1 limoen
  • 5 gram zwart sesamzaad
  • ½ jalapeno
  • 5 takjes koriander

Supplies

  • Garde
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Barbecue

De bereidingstijd is ca 1 uur.

 

Bereiding

Miso mayonaise

Stap 1:
Meng de miso door de mayonaise heen met een garde.

Stap 2:
Bewaar de miso mayonaise tot verder gebruik op de werkbank.

 

Maïskolf

Stap 1:
Leg de maïskolven in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen         100 °C
Tijdsduur       35 minuten

Stap 2:
Pel de schil voorzichtig naar achteren en smeer de maïskolf in met de miso mayonaise

Stap 3:
Verwarm de BBQ naar 180 °C

Stap 4:
Plaats op een BBQ van 160 graden voor ongeveer 15 minuten.

 

Serveren

Stap 1:
Verdeel het sesamzaad, limoenrasp, koriander en jalapeno over de maïskolven.