Limoncello cheesecake

Limoncello cheesecake

FruitStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • 2 sinaasappels
  • 1 kwart watermeloen
  • paar takjes basilicum
  • zest van 1 limoen
  • 1 el Limoncello
  • 1 dl water
  • 50 g suiker
  • 150 g chocolate chip cookies
  • 75 g boter, gesmolten
  • 50 g pure chocolade
  • 375 g verse roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 250 g crème fraîche
  • rasp van 1 citroen

Supplies

  • Folie
  • Pan
  • Vacumeerzak
  • Keukenmachine
  • Springvorm

De bereidingstijd is ca. 3,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Breng op de kookplaat water, Limoncello en suiker aan de kook. Voeg de zest toe en laat dit afkoelen.

Stap 2:
Schil de sinaasappel, snijd het witte gedeelte weg en snijd de sinaasappel in parten.

Stap 3:
Snijd de watermeloen in blokjes. Leg ze in een vacuümzak, voeg de basilicum en afgekoelde siroop toe.

Stap 4:
Vacumeer de zak en laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Dit kan een dag voor het serveren al worden bereid.

Stap 5:
Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.

Stap 6:
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en laat de keukenmachine nog kort draaien.

Stap 7:
Verdeel dit kruimeldeeg over bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.

Stap 8:
Zet de vorm ca. 10 minuten in de vriezer.

Stap 9:
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een 6 dl stoomovenpan. Dek het pannetje af met huishoudfolie en zet het in de stoomoven.

Stomen/koken universeel                   70 °C
Tijdsduur                                              6 minuten

Stap 10:
Verdeel de gesmolten chocolade met een kwast over de kruimelbodem.

Stap 11:
Snijdt het vanillestokje in de lengte open en haal met een mes het merg eruit.

Stap 12:
Roer voor de vulling de roomkaas, vanille, suiker, eidooiers, rasp, Limoncello en crème fraîche glad en verdeel het over de kruimelbodem.

Stap 13:
Dek de taart goed af met huishoudfolie en schuif in de stoomoven.

Stomen/koken universeel                    100 °C
Tijdsduur                                                50 minuten

Stap 14:
Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Laat de taart vervolgens goed afkoelen.

Stap 15:
Snijd de cheesecake in punten en serveer met het gemarineerde fruit.