Limoncello cheesecake
De bereidingstijd is ca. 3,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Breng op de kookplaat water, Limoncello en suiker aan de kook. Voeg de zest toe en laat dit afkoelen.
Stap 2: Schil de sinaasappel, snijd het witte gedeelte weg en snijd de sinaasappel in parten.
Stap 3: Snijd de watermeloen in blokjes. Leg ze in een vacuümzak, voeg de basilicum en afgekoelde siroop toe.
Stap 4: Vacumeer de zak en laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Dit kan een dag voor het serveren al worden bereid.
Stap 5: Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Stap 6: Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en laat de keukenmachine nog kort draaien.
Stap 7: Verdeel dit kruimeldeeg over bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
Stap 8: Zet de vorm ca. 10 minuten in de vriezer.
Stap 9: Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een 6 dl stoomovenpan. Dek het pannetje af met huishoudfolie en zet het in de stoomoven.
Stomen/koken universeel 70 °C Tijdsduur 6 minuten
Stap 10: Verdeel de gesmolten chocolade met een kwast over de kruimelbodem.
Stap 11: Snijdt het vanillestokje in de lengte open en haal met een mes het merg eruit.
Stap 12: Roer voor de vulling de roomkaas, vanille, suiker, eidooiers, rasp, Limoncello en crème fraîche glad en verdeel het over de kruimelbodem.
Stap 13: Dek de taart goed af met huishoudfolie en schuif in de stoomoven.
Stomen/koken universeel 100 °C Tijdsduur 50 minuten
Stap 14: Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Laat de taart vervolgens goed afkoelen.
Stap 15: Snijd de cheesecake in punten en serveer met het gemarineerde fruit.