Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Limoncello cheesecake

Limoncello cheesecake

FruitStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 sinaasappels
  • 1 kwart watermeloen
  • paar takjes basilicum
  • zest van 1 limoen
  • 1 el Limoncello
  • 1 dl water
  • 50 g suiker
  • 150 g chocolate chip cookies
  • 75 g boter, gesmolten
  • 50 g pure chocolade
  • 375 g verse roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 250 g crème fraîche
  • rasp van 1 citroen

Benodigdheden

  • Folie
  • Pan
  • Vacumeerzak
  • Keukenmachine
  • Springvorm

Stap 1:
Breng op de kookplaat water, Limoncello en suiker aan de kook. Voeg de zest toe en laat dit afkoelen.

Stap 2:
Schil de sinaasappel, snijd het witte gedeelte weg en snijdt de sinaasappel in parten. Snijd de watermeloen in blokjes. Leg ze in een vacuümzak, voeg de basilicum en afgekoelde siroop toe. Vacumeer de zak en laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Dit kan een dag voor het serveren al worden bereid.

Stap 3:
Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met boter en bekleed de vorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en laat de keukenmachine nog kort draaien. Verdeel dit kruimeldeeg over bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ca. 10 minuten in de vriezer.

Stap 4:
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een 6 dl stoomovenpan. Dek het pannetje af met huishoudfolie en zet het in de stoomoven.

Stand: Stomen/koken universeel
Temperatuur: 70 °C
Tijd: ca. 6 minuten

Stap 5:
Verdeel de gesmolten chocolade met een kwast over de kruimelbodem.

Stap 6:
Snijdt het vanillestokje in de lengte open en haal met een mes het merg eruit.

Stap 7:
Roer voor de vulling de roomkaas, vanille, suiker, eidooiers, rasp, Limoncello en crème fraîche glad en verdeel het over de kruimelbodem. Dek de taart goed af met huishoudfolie en schuif in de stoomoven.

Stand: Stomen/koken universeel
Temperatuur: 100 °C
Tijd: ca. 50 minuten

Stap 8:
Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Laat de taart vervolgens goed afkoelen.

 

Serveren

Snijd de cheesecake in punten en serveer met het gemarineerde fruit.

Voor dit gerecht is een vacumeerzak nodig

Vacumeerzakken zijn ideaal voor sousvide koken, geschikt voor vloeibare en vaste levensmiddelen  en voor eenmalig gebruik.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: