Crème brûlée
Ingredienten
- 750 ml room
- 2 vanillestokken
- 9 eidooiers
- 120 gram suiker
Benodigdheden
- Crème brûlée brander
- Garde
- Kom
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Stap 1:
Schraap de vanillestokken netjes open en voeg ze bij de room.
Stap 2:
Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het doorkoken.
Stap 3:
Neem de kom van het vuur en zet het even opzij.
Stap 4:
Meng de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichtjes verkleurd en de suiker helemaal door de eidooiers opgenomen is.
Stap 5:
Giet de room bij dit mengsel en meng dit goed, tot je een vloeiend mengsel hebt.
Stap 6:
Vul een stoomovenpan of verschillende schaaltjes met het beslag. Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98 °C gedurende 15 minuten.
Stap 7:
Neem de crème uit de stoomoven en laat het een aantal uur afkoelen.
Stap 8:
Strooi net voor het serveren een flinke laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.