Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Bouillon – Kip

Kippenbouillon

GevogelteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • Soepkip ca. 1,2 kg
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks winterpeen
  • 1 prei, het liefst wit
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 lavasbladeren
  • 1 takje tijm
  • Ongepelde teen look
  • Foelie
  • Gekneusde peperkorrel
  • Gekneusde zwarte peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Droge doek
  • Snijplank
Stap 1:
Spoel de kip ruim af met koud water en dep deze droog.Stap 2:
Snijd alle groenten in grove stukken en was in water.Stap 3:
Doe de kip in een stoomovenpan zonder gaatjes of in een passende kookpan en voeg de groenten en kruiden toe. Vul de pan met water.
Stap 4:
Zet de stoomoven op 95⁰C en zet de pan erin. Laat de bouillon ca. 2-3 uur trekken.Stap 5:
Laat de bouillon passeren door een koffiefilter of gespoelde keukendoek.Stap 6:
De mooie krachtige bouillon is te gebruiken als basis voor soepen en sauzen.
Bereidingstips:
Liever alleen groenten als basis? Gebruik dan veel groenten en kruiden, fruit deze licht aan zonder te laten kleuren. De bereiding is hetzelfde als voor de bouillon met kip.
Deel dit artikel: