Bouillon – Kip

Kippenbouillon

GevogelteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • Soepkip ca. 1,2 kg
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks winterpeen
  • 1 prei, het liefst wit
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 lavasbladeren
  • 1 takje tijm
  • Ongepelde teen look
  • Foelie
  • Gekneusde peperkorrel
  • Gekneusde zwarte peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Droge doek
  • Snijplank
Stap 1:
Spoel de kip ruim af met koud water en dep deze droog.
Stap 2:
Snijd alle groenten in grove stukken en was in water.
Stap 3:
Doe de kip in een stoomovenpan zonder gaatjes of in een passende kookpan en voeg de groenten en kruiden toe. Vul de pan met water.
Stap 4:
Zet de stoomoven op 95⁰C en zet de pan erin. Laat de bouillon ca. 2-3 uur trekken.
Stap 5:
Laat de bouillon passeren door een koffiefilter of gespoelde keukendoek.
Stap 6:
De mooie krachtige bouillon is te gebruiken als basis voor soepen en sauzen.
Bereidingstips:
Liever alleen groenten als basis? Gebruik dan veel groenten en kruiden, fruit deze licht aan zonder te laten kleuren. De bereiding is hetzelfde als voor de bouillon met kip.