Kip Tandoori

Kip Tandoori

GevogelteBBQ
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 4 kippendijen, ontbeend
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen (sap)
  • 1 rode chilipeper, gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ el bruine suiker
  • Zout en peper uit de molen

Supplies

  • Kom
  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 3,5 tot 6,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Spoel de kippendijen en dep droog.

Stap 2:
Snijd de rode peper fijn, zonder pitjes of zaadlijsten.

Stap 3:
Doe de yoghurt in een ruime kom.

Stap 4:
Voeg hier het sap van de limoen aan toe.

Stap 5:
Meng nu de knoflook met de peper en gehakte koriander en roer dit door de yoghurt.

Stap 6:
Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Stap 7:
Smeer deze marinade lekker dik op de kippendijen en doe ze dan in een vacuümzak. Vacumeer op stand 3 en laat het 3 uur marineren in de koelkast. Heeft u geen vacumeerlade? Dan moet het wat langer marineren om de smaken er mooi in te krijgen. Ga hierbij uit van 4-6 uur.

Stap 8:
Grill ze op de BBQ en serveer er een lekkere salade bij.

Stap 9:
Bestrooi met gehakte koriander en geef er wat limoen bij.

 

Tip: In plaats van garam masala en komijn kunt u ook Tandoori-kruiden gebruiken.

Big green Egg MiniMax cadeau

Ontvang tijdelijk een gratis Big Green Egg MiniMax bij aankoop van vier Miele inbouwapparaten, inclusief een kookplaat met werkbladafzuiging. Klik op de onderstaande link voor meer informatie en actievoorwaarden.

Bekijk actie