Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus

Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus

VleesVacumeerladeGemiddeld

Ingredienten

  • 1 kleine ui
  • 5 olijven
  • 8 cocktailtomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, naalden, gehakt
  • 1 takje tijm, blaadjes, gehakt
  • 1 theelepel kappertjes
  • 100 ml rode wijn
  • 200 g lamsrug, zonder bot
  • 1 theelepel zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Pan
  • Vacumeerzak

Stap 1:
Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes en de tomaten in vier stukken. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de uiblokjes, de knoflook, de gehakte kruiden, de kappertjes, de olijven en de tomaten erbij en fruit het geheel kort.

Stap 2:
Blus de massa met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen.

Stap 3:
Bestrooi het vlees met zout en peper en doe het samen met de afgekoelde saus in de vacuumzak. Vacumeer het vlees (instellingen zie onderaan).

Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan. Gebruik voor de saus een aparte stoomovenpan.

Stap 4:
Bereid het vlees (instellingen zie onderaan).

Stap 5:
Haal het vlees uit de vacuumzak en serveer het. Als bijgerecht is rijst ideaal.

Instellingen stap 3
Zak vacumeren
Vacumeerstand 2

Instellingen stap 4
Ovenfunctie: Sous-vide
Temperatuur: 58 °C
Duur: 1 uur
Niveau rooster: 2e van onderen

 

Tip

Je kan het vlees eventueel ook nog even kort aanbraden en dan met de saus serveren.

Voor dit gerecht is een vacumeerzak nodig

Vacumeerzakken zijn ideaal voor sousvide koken, geschikt voor vloeibare en vaste levensmiddelen  en voor eenmalig gebruik.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: