Hazenpeper en croute met kweepeer
De bereidingstijd is ca. 120 minuten.
Bereiding
Stap 1: Breng de wijn met de overige ingrediënten voor de marinade op de kookplaat aan de kook.
Stap 2: Schenk de marinade in een ruime dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 95 ºC Tijdsduur 20 minuten
Stap 3: Laat vervolgens goed afkoelen.
Stap 4: Leg het vlees in de marinade en laat het een nacht marineren.
Stap 5: Neem het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
Stap 6: Bestrooi het vlees licht met bloem en bak het samen met de groenten voor de stoof in een pan op de kookplaat aan.
Stap 7: Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Stap 8: Blus af met cognac.
Stap 9: Voeg de marinade toe en laat het iets inkoken.
Stap 10: Breng op smaak met peper, zout, nog wat balsamicoazijn en bruine basterdsuiker.
Stap 11: Snijd de ontbijtkoek in blokjes en voeg toe.
Stap 12: Doe het vlees met de groenten en de saus in een ruime dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 50-60 minuten
Of in de drukstoomoven
Stomen 120 ºC Tijdsduur 25-30 minuten
Indien u de saus nu te dun vindt dan kunt u de saus op de kookplaat nog even laten inkoken.
Stap 13: Laat het vlees een nacht in de saus staan om verder op smaak te komen.
Stap 14: Verdeel het vlees over de kleine hittebestendige potjes.
Stap 15: Steek rondjes uit het bladerdeeg met een wat grotere diameter dan de potjes.
Stap 16: Bestrijk één zijde van de rondjes volledig met eigeel en dek de potjes met het eigeel naar beneden af.
Stap 17: Breng voor de kweeperen de wijn met saffraan, suiker, vanillestokje en limoenrasp aan de kook en laat tot 350 ml inkoken.
Stap 18: Snijd de kweeperen in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 19: Snijd de peren in blokjes van 5 x 5 mm.
Stap 20: Vul de weckpotjes tot 3/4 met de perenblokjes en verder met de witte wijnmarinade.
Stap 21: Sluit de potjes en zet ze in een stoomovenpan met gaatjes.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 20-25 minuten
Stap 22: Zet de potjes op een theedoek op een hitte bestendige ondergrond en laat ze afkoelen.
Serveren
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 ºC.
Stap 2: Bestrijk nu ook de bovenkant van het bladerdeeg voorzichtig met eigeel en schuif de potjes in de oven.
Hetelucht Plus 200 ºC Tijdsduur 10 minuten
Stap 3: Verwarm ondertussen de wekpotjes met kweepeer in de stoomoven.
Stomen 95 ºC Tijdsduur 5 minuten
Stap 4: Serveer de potjes samen op een bord.