Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Aardappels met tomaat en witte wijn

Aardappels met tomaat en witte wijn

AardappelStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 500 gram aardappelen, geschild
  • 3 tomaten
  • 2 kleine sjalotten, in ringen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram bladselderij, fijngehakt
  • 200 ml witte wijn
  • Peper uit de molen
  • Zeezout

Benodigdheden

  • Kom
  • Koekenpan
  • Stoomoven
  • Dichte stoomovenpan
  • Snijplank

Stap 1:
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
90 °C, gedurende 1 minuut

Stap 2:
Dompel de tomaten direct in koud water en verwijder daarna de velletjes.

Stap 3:
Was de aardappels en snijd ze in plakken van 3 mm dik.

Stap 4:
Verhit de olie in de koekenpan en fruit hierin knoflook, sjalot en de aardappelplakken. Blus het af met witte wijn. Doe het over in een dichte stoomovenpan.

Stap 5:
Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadjes. Doe de tomaten en de bladselderij bij de aardappel in de stoomovenpan, breng op smaak met peper en zout. Meng het goed met elkaar en schuif de pan in de stoomoven.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende 12-14 minuten

Deel dit artikel: