Ingredienten
- 1 kilo buikspek
- 2 el Hoi-sin saus
- 2 el Tahin
- 2 el zwarte bonen asta
- 125 gram palmsuiker
- 1 tl five spice poeder
Benodigdheden
- Vacumeerzak
Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Stap 2:
Smeer hiermee het buikspek in.
Stap 3:
Doe nu alles in een vacuümzak en vacumeer op stand 3. Je kunt er ook voor kiezen om het spek lekker in te smeren met de marinade en daarna in de oven op een lage temperatuur van 68 °C (Boven- en onderwarmte) voor te garen voor 10 uur.
Stap 4:
Heb je gekozen voor het vacumeren, stel dan de functie sous-vide of stomen in op 68 °C voor 10 uur. Dit is makkelijk voor te bereiden en op de BBQ alleen af te grillen.
Tip
Het buikspek smaakt lekker bij gepofte zoete aardappel van de BBQ.