Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa
Ingredienten
- 1500 mlbouillon, van 2 paddestoelenbouillontabletten
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 1 sjalot, gesnipperd
- 300 ml room
- 1 eetlepel truffelsalsa
Benodigdheden
- Garde
- Kom
- Pan
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.
Stap 2:
Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan.
Stap 3:
Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de bouillon in en voeg de paddenstoelen met de sjalot toe.
Functie: Stomen
100 ºC, gedurende 20 minuten
Stap 4:
Klop de room tot slagroomdikte en meng met de truffelsalsa. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
Breng de bouillon eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Schenk de bouillon in diepe borden en serveer er een quenelle truffelcrème bij.