Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney
De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.
Bereiding
Stap 1: Rooster voor de paprika’s de amandelsnippers in een droge koekenpan.
Stap 2: Doe couscous, rozijnen en amandelen in een kom.
Stap 3: Breng de bouillon aan de kook en schenk het over de couscous.
Stap 4: Roer de couscous na 5 minuten met een vork los.
Stap 5: Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn.
Stap 6: Meng de koriander met de boter erdoor en breng op smaak met suiker, zout en gemalen komijn.
Stap 7: Snijd een deksel van de paprika’s. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Vul de paprika’s met couscous en zet de deksels er weer op.
Stap 8: Maak voor de saus de pepers schoon. Hak de pepers, ui en knoflook fijn en bak het zachtjes aan in de olie.
Stap 9: Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Stap 10: Breng op smaak met zout, peper, koriander en komijn.
Stap 11: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C.
Stap 12: Doe de saus in een ovenschaal, zet de paprika’s erin en dek af met aluminiumfolie.
Stap 3: Schuif de paprika’s op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar ze op 160°C gedurende 50-60 minuten.
Stap 14: Breng voor de roomkaas de melk in een grote sauspan aan de kook.
Stap 15: Voeg het citroensap toe waardoor de melk gaat scheiden.
Stap 16: Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de melk erin.
Stap 17: Neem de doek samen en knijp het vocht er stevig uit.
Stap 18: Doe de aldus verkregen roomkaas in een schaal en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Stap 19: Boen voor de chutney de citroenen schoon, snijd ze door en verwijder de pitten.
Stap 20: Snijd de citroenen in blokjes van 1 cm. Bak het mosterdzaad in de olijfolie.
Stap 21: Voeg de curryblaadjes, chilipoeder en suiker toe en bak het kort mee.
Stap 22: Voeg de azijn en de citroenblokjes toe en laat 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de chutney romig is.
Stap 23: Zet de paprika’s op de borden en verdeel de roomkaas eromheen. Druppel er wat citroenchutney overheen en serveer.