Ciabatta met kruiden
De bereidingstijd is ca. 2 uur.
Bereiding
Stap 1: Meng de melk, het water en de verbrokkelde gist tot een papje. Meng bloem, zout, olie en gistmengsel met deeghaak tot een soepel deeg.
Stap 2: Dek het deeg met een vochtige theedoek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap 3: Voor de vulling: pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de olie aan.
Stap 4: Meng de ui en knoflook in een kom samen met de kruiden, ei, en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5: Kneed het deeg nogmaals even door en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 30 x 40 cm.
Stap 6: Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel. Laat hierbij rondom een rand van 2 cm vrij.
Stap 7: Rol de rechthoek vanaf de smalle kant op. Leg de rol op de bakplaat en laat deze op kamertemperatuur 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Stap 8: Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.
Stap 9: Doe het brood in de oven.
Hetelucht plus 180°C Inschuifniveau 2e van onderen (60 cm hoge oven) of 1e van onderen (45 cm hoge oven) Tijdsduur 30 – 35 minuten
Stap 10: Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.