Ciabatta met kruiden

Ciabatta met kruiden

BroodOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 475 gram bloem
  • 11 gram zout
  • 21 gram gist
  • 30 ml olijfolie
  • 125 ml lauwwarm water
  • 125 ml lauwwarme melk
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • 4 el van zowel dille, peterselie, basilicum en bieslook (vers en fijngehakt)
  • 1 ei
  • 1 el crème fraîche
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Theedoek

De bereidingstijd is ca. 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de melk, het water en de verbrokkelde gist tot een papje. Meng bloem, zout, olie en gistmengsel met deeghaak tot een soepel deeg.

Stap 2:
Dek het deeg met een vochtige theedoek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Stap 3:
Voor de vulling: pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de olie aan.

Stap 4:
Meng de ui en knoflook in een kom samen met de kruiden, ei, en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5:
Kneed het deeg nogmaals even door en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 30 x 40 cm.

Stap 6:
Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel. Laat hierbij rondom een rand van 2 cm vrij.

Stap 7:
Rol de rechthoek vanaf de smalle kant op. Leg de rol op de bakplaat en laat deze op kamertemperatuur 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Stap 8:
Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.

Stap 9:
Doe het brood in de oven.

Hetelucht plus            180°C
Inschuifniveau            2e van onderen (60 cm hoge oven) of 1e van onderen (45 cm hoge oven)
Tijdsduur                     30 – 35 minuten

Stap 10:
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.