Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

2 - 3 uurGroenteOvenGemiddeld
Dit recept is voor 8 porties

Ingredienten

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 260 gram couscous
  • 40 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon
  • Een bosje koriander of peterselie
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1 theelepel suiker
  • Gemalen zout, peper en komijn
  • 8 rode paprika’s
  • 1 ui / 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • Zout / gemalen peper
  • Gemalen koriander en komijn
  • 2 liter melk
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zout / gemalen peper
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 2 onbespoten citroenen
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

  • Theedoek
  • Zeef
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Rooster voor de paprika’s de amandelsnippers in een droge koekenpan.

Stap 2:
Doe couscous, rozijnen en amandelen in een kom.

Stap 3:
Breng de bouillon aan de kook en schenk het over de couscous.

Stap 4:
Roer de couscous na 5 minuten met een vork los.

Stap 5:
Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn.

Stap 6:
Meng de koriander met de boter erdoor en breng op smaak met suiker, zout en gemalen komijn.

Stap 7:
Snijd een deksel van de paprika’s. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Vul de paprika’s met couscous en zet de deksels er weer op.

Stap 8:
Maak voor de saus de pepers schoon. Hak de pepers, ui en knoflook fijn en bak het zachtjes aan in de olie.

Stap 9:
Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

Stap 10:
Breng op smaak met zout, peper, koriander en komijn.

Stap 11:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C.

Stap 12:
Doe de saus in een ovenschaal, zet de paprika’s erin en dek af met aluminiumfolie.

Stap 3:
Schuif de paprika’s op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar ze op 160°C gedurende 50-60 minuten.

Stap 14:
Breng voor de roomkaas de melk in een grote sauspan aan de kook.

Stap 15:
Voeg het citroensap toe waardoor de melk gaat scheiden.

Stap 16:
Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de melk erin.

Stap 17:
Neem de doek samen en knijp het vocht er stevig uit.

Stap 18:
Doe de aldus verkregen roomkaas in een schaal en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Stap 19:
Boen voor de chutney de citroenen schoon, snijd ze door en verwijder de pitten.

Stap 20:
Snijd de citroenen in blokjes van 1 cm. Bak het mosterdzaad in de olijfolie.

Stap 21:
Voeg de curryblaadjes, chilipoeder en suiker toe en bak het kort mee.

Stap 22:
Voeg de azijn en de citroenblokjes toe en laat 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de chutney romig is.

Stap 23:
Zet de paprika’s op de borden en verdeel de roomkaas eromheen. Druppel er wat citroenchutney overheen en serveer.