Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

Gevulde paprika’s met couscous en citroenchutney

GroenteOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 260 gram couscous
  • 40 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon
  • Een bosje koriander of peterselie
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1 theelepel suiker
  • Gemalen zout, peper en komijn
  • 8 rode paprika’s
  • 1 ui / 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • Zout / gemalen peper
  • Gemalen koriander en komijn
  • 2 liter melk
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zout / gemalen peper
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 2 onbespoten citroenen
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

  • Theedoek
  • Zeef
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Snijplank

Stap 1:
Rooster voor de paprika’s de amandelsnippers in een droge koekenpan. Doe couscous, rozijnen en amandelen in een kom. Breng de bouillon aan de kook en schenk het over de couscous. Roer de couscous na 5 minuten met een vork los. Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Meng de koriander met de boter erdoor en breng op smaak met suiker, zout en gemalen komijn.

Stap 2:
Snijd een deksel van de paprika’s. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Vul de paprika’s met couscous en zet de deksels er weer op.

Stap 3:
Maak voor de saus de pepers schoon. Hak de pepers, ui en knoflook fijn en bak het zachtjes aan in de olie. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, koriander en komijn.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C. Doe de saus in een ovenschaal, zet de paprika’s erin en dek af met aluminiumfolie. Schuif de paprika’s op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar ze op 160°C gedurende 50-60 minuten.

Stap 5:
Breng voor de roomkaas de melk in een grote sauspan aan de kook. Voeg het citroensap toe waardoor de melk gaat scheiden. Leg een schone theedoek in een zeef en schenk de melk erin. Neem de doek samen en knijp het vocht er stevig uit. Doe de aldus verkregen roomkaas in een schaal en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Stap 6:
Boen voor de chutney de citroenen schoon, snijd ze door en verwijder de pitten. Snijd de citroenen in blokjes van 1 cm. Bak het mosterdzaad in de olijfolie. Voeg de curryblaadjes, chilipoeder en suiker toe en bak het kort mee. Voeg de azijn en de citroenblokjes toe en laat 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de chutney romig is.

Stap 7:
Zet de paprika’s op de borden en verdeel de roomkaas eromheen. Druppel er wat citroenchutney overheen en serveer.

Deel dit artikel: