Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kipkluifjes en Bospeentjes

GevogelteOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 12 kipvleugels (+-1 kg)
  • 1 el tex mex kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 bos bospeen
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 geschilde bospenen
  • 1 tl shiracha

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Mes
  • Oven rooster
  • Rasp
  • Schaal
  • Kom
  • Bakplaat
  • Snijplank

Bereidingswijze

Kipkluifjes en bospeentjes

  1. Meng de kipvleugels met de tex mex kruiden, paprikapoeder en zonnebloemolie.
  2. Laat de kippenvleugels 1 uur marineren.
  3. Verwarm de oven voor.
    Stand: Circulatiegrill Temperatuur: 165 ˚C
  4. Verdeel de kipkluifjes over het rooster met daaronder een bakplaat.
    Stand: Circulatiegrill Temperatuur: 165 ˚C Tijd: 15 minuten
  5. Snijd het loof van de bospenen af.
  6. Schil de bospenen en leg er twee apart voor de dip.
  7. Meng de overige bospenen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  8. Leg de bospenen tussen de kipkluifjes en stel de oven opnieuw in.
    Stand: Circulatiegrill Temperatuur: 165 ˚C Tijd: 30 minuten
  9. Rasp de twee overgebleven bospenen en meng door de yoghurt en de shiracha saus.
  10. Schep de yoghurtdip in een schaaltje en bewaar tot later gebruik.

Serveren

  1. Leg de kipkluifjes en de bospenen op een schaal of plank en serveer met de yoghurtdip.

Dit recept is voor vier personen.