Gepocheerde zeebaars met tomatensalsa
Stap 1: Zet een kruisje in de onderkant van tomaten, leg de tomaten in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze een minuut op 90 °C. Dompel de tomaten direct in koud water onder om het kookproces te stoppen.
Stap 2: Verwijder de velletjes, snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaden (die worden niet meer gebruikt). Snijd de tomaten in blokjes (brunoise) en doe ze in een schaal.
Stap 3: Was de bosui en snijd deze in dunne ringen. Voeg de uienringetjes bij de tomaat. Voeg de olijfolie, poedersuiker en de sherryazijn naar smaak toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een dichte stoomovenpan. Schenk de bouillon eroverheen en stoom de vis op 100 °C gedurende 5 minuten.
Dresseer de tomatensalsa in het midden van de borden. Neem de visfilets voorzichtig, één voor één uit de bouillon en leg ze even op een schone keukendoek. Breng de vis op smaak met zout, leg de visfilets vervolgens op de tomatensalsa en druppel wat olijfolie op de vis.
Lekker met basmatirijst!