Cannelloni met pompoen en spinazie

CannelloniStoomoven

Ingredienten

  • 1 punt rode puntpaprika
  • 5 stuks roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram mozzarella
  • 2 tl mais zetmeel
  • 150 gram spinazie
  • 250 gram pompoen in blokjes
  • 125 gram ricotta nootmuskaat
  • Peper & zout
  • 4 verse pasta vellen gehalveerd
  • blaadjes basilicum
  • Parmezaan

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Stoomovenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Stoomoven
  • Snijplank

Tomatensaus

Stap 1:
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in stukken.

Stap 2:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.

Stap 3:
Snipper de ui en kneus de knoflook.

Stap 4:
Doe dit alles in een dichte stoomoven pan met de rozemarijn en tijm.

Stap 5:
Plaats in de stoomoven.

Stand                            Stomen
Temperatuur                100°C
Tijd                               15 minuten   

Stap 6:
Pureer de groenten, zonder vocht in een blender fijn.

Stap 7:
Breng op smaak met zout, peper en scheutje olijfolie.

Mozzarella roomsaus

Stap 1:
Breng de room aan de kook en bind af met de mais zetmeel.

Stap 2
Haal de pan van het vuur en smelt de mozzarella door de room.

Stap 3:
Breng op smaak met peper en zout.

Pompoen en spinazie

Voor de vulling

Stap 1:
Doe de pompoenblokjes in een stoomoven pan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                      100°C
Bereidingstijd           3 min

Stap 2:
Doe de spinazie in een stoomoven pan met gaatjes en zet bij de pompoenblokjes in de stoomoven.

Stomen                      100°C
Bereidingstijd           1 min

Stap 3:
Meng de pompoenblokjes, spinazie en ricotta.

Stap 4:
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de cannelloni

Stap 1:
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

Stap 2:
Leg basilicumblaadjes in de saus.

Stap 3:
Verdeel wat van de vulling op een vel verse pasta, rol de pasta op. Leg in de tomatensaus, herhaal dit met alle pasta vellen.

Stap 4:
Lepel de mozzarellasaus over de cannelloni’s en rasp vervolgens Parmezaanse kaas over de cannelloni’s

Stap 5:
Stel de oven in.

Eigen Programma’s -> Programma samenstellen

Stap 1:

Voorverwarmen                               160°C

Stap 2:

Combi-koken + Hetelucht Plus      160°C/60%
Bereidingstijd                                   40 min

Stap 3:

Combi-koken + Grill Groot             Stand 2/0%
Bereidingstijd                                   4 min

Heb je vragen over één van de recepten? Dan kun je contact opnemen met één van de chefs van het Miele Culinary Institute.
Zij zijn bereikbaar via recepten@miele.nl.

Deel dit artikel: