Pompoencurry

Als je aan pompoen denkt, dan denk je misschien niet meteen aan de Aziatische keuken. Maar dat wil niet zeggen dat deze twee niet samengaan. In deze curry combineert onze chef de zachte smaak van pompoen met de kruidige smaken uit de Aziatische keuken.

30 - 40 minutenVegetarischStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 flespompoen
  • 2 rode paprika's
  • 3 romatomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 4 portobello paddenstoelen
  • 250 gr verse spinazie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijn
  • 1 el currypoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 100 ml yoghurt
  • 4 takjes koriander

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes

Bereidingswijze

1. Snijd de pompoen in blokjes en doe deze in een stoomoven pan met gaatjes.
Stomen 100 °C – Bereidingstijd: 4 minuten
2. Verwarm de HUB (onze braadslede) op de kookplaat, stand 7. U kunt uiteraard ook een (gietijzeren) pan gebruiken.
3. Bak de portobello, paprika, pompoen aan, voeg de specerijen toe en bak deze kort mee.
4. Voeg de knoflook, gember en tomatenpuree toe en bak ook deze mee.
5. Blus af met een scheut water en voeg de tomaten toe.
6. Laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn.
7. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout.
8. Besprenkel met yoghurt en garneer met koriander.