Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Ratatouille

Ratatouille

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • 1 groene courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 Roma tomaten
  • Optioneel: basilicum

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 centimeter dik en stoom dit 1 minuut op 100 °C.

Stap 2:
Verdeel de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Stoom dit 2 minuten op 100 °C.

Stap 3:
Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in vier stukken. Verwijder het zaad. Kies voor het automatische programma ‘Pliceren’ of stoom anders 1 minuut op 95 °C.

Stap 4:
Bak of grill de aubergine, courgette en paprika tot de gewenste kleur en garing. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5:
Meng de tomaat erdoorheen en breng op smaak. Eventueel met basilicum.

Stap 6:
Serveer de ratatouille op een groot bord.

 

Tip

Ratatouille kan zowel koud als warm worden geserveerd. De basis is altijd aubergine, courgette, tomaat, paprika, ui en knoflook. Koud wordt ratatouille vaak geserveerd met gegrild brood en warm combineert ratatouille mooi met couscous of polenta. Soms maakt men er een stoofgerecht van.

Een mooie smaakmaker is naast basilicum ook wat extra olijfolie met balsamicoazijn.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan met gaatjes nodig

Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: