Gehaktballetjes in tomatensaus
Ingredienten
- ¼ bos bladpeterselie
- 400 gram lamsgehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 ei
- citroenrasp
- ½ tl komijn
- ½ piment
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- stukje chilipeper
- 500 gram rijpe tomaten
- 1 puntpaprika
- 50 ml groentebouillon
Benodigdheden
- Pan
Gehaktballetjes
Stap 1:
Pluk en hak de peterselie.
Stap 2:
Meng het gehakt met de ui en het ei.
Stap 3:
Voeg de citroenrasp, komijn en piment toe samen met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4:
Draai kleine mooie balletjes van het gehakt en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
Tomatensaus
Stap 1:
Pel en snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de chilipeper zeer fijn.
Stap 2:
Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de gesneden chilipeper toe en fruit mee.
Stap 3:
Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en voeg deze, samen met de bouillon, toe en laat het geheel zachtjes sudderen.
Stap 4:
Laat de saus inkoken tot de juiste dikte en pureer alles in de blender.
Stap 5:
Bak de gehaktballetjes aan in een scheutje olie zodat ze rondom bruin gekleurd zijn.
Stap 6:
Leg ze nu in de saus en serveer direct.
Tip
Serveer dit gerecht met wat gegrild knoflookbrood.