Gebakken rijst met garnalen

Gebakken rijst met garnalen

VisStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 200 gr rijst
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 150 gr wortel, brunoise gesneden
  • 12 groene aspergetips, gesneden
  • 8 bosuien, fijngesneden
  • 150 gr tofu
  • 150 gr taugé
  • Koriander
  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • 20 gamba’s, gepeld
  • Kroepoek
  • Atjar

Supplies

  • Koekenpan
  • Stoomoven
  • Snijplank

Stap 1:
Stoom de rijst op 100 °C.

Stap 2:
Hak 4 gamba’s fijn.

Stap 3:
Klop de eieren los met melk, zout en peper en bak hiervan dunne omeletjes.

Stap 4:
Fruit de sjalot, samen met de chili en knoflook en voeg daarbij de gehakte garnalen. Schep dit uit de pan.

Stap 5:
Bak nu de wortel aan met de groene asperges en voeg de bosui en taugé toe.

Stap 6:
Bak de blokjes tofu aan en breng op smaak.

Stap 7:
Bak nu de rijst kort aan en breng op smaak . Meng met de groenten.

Stap 8:
Bak de gamba’s kort aan in wat olie met knoflook.

Serveren:

Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar. Verdeel de tofu, omelet en garnalen over de rijst en pluk er wat koriander op.

De rijst kunt u al eerder stomen (mag zelfs een dag van tevoren) om dit vervolgens op te bakken.