Gebakken rijst met garnalen
Stap 1: Stoom de rijst op 100 °C.
Stap 2: Hak 4 gamba’s fijn.
Stap 3: Klop de eieren los met melk, zout en peper en bak hiervan dunne omeletjes.
Stap 4: Fruit de sjalot, samen met de chili en knoflook en voeg daarbij de gehakte garnalen. Schep dit uit de pan.
Stap 5: Bak nu de wortel aan met de groene asperges en voeg de bosui en taugé toe.
Stap 6: Bak de blokjes tofu aan en breng op smaak.
Stap 7: Bak nu de rijst kort aan en breng op smaak . Meng met de groenten.
Stap 8: Bak de gamba’s kort aan in wat olie met knoflook.
Serveer de gebakken rijst met kroepoek en atjar. Verdeel de tofu, omelet en garnalen over de rijst en pluk er wat koriander op.
De rijst kunt u al eerder stomen (mag zelfs een dag van tevoren) om dit vervolgens op te bakken.