Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 grote portobello’s of 8 kleine kastanjechampignons
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel limoenrasp
  • ½ fijngesneden rode chili
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • zeezout uit de molen
  • peper uit de molen
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels geraspte Pecorino of andere harde kaas

Benodigdheden

  • Borstel
  • Crème brûlée brander
  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Borstel de portobello champignons goed schoon. Maak ze niet met water schoon. Hak de steeltjes fijn.

Stap 2:
Bak de knoflook met de steeltjes kort in olie en voeg toe aan het gehakt.

Stap 3:
Meng het kippengehakt met de andere ingrediënten en vul hiermee de champignons.

Stap 4:
Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85 °C.

Stap 5:
Strooi wat van de kaas op de champignons en bruineer met een crème brûlée brander.

Stap 6:
Leg hierop een beetje van de overgebleven koriander en wat stukjes van de rode chili.

Benieuwd naar meer recepten voor de stoomoven? Kijk op deze receptenpagina.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan met gaatjes nodig

Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente zoals portobello’s, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten.

Koop op Miele.nl
Deel dit artikel: