Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

Gevulde portobello champignons uit de stoomoven

25 minutenGroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 grote portobello’s of 8 kleine kastanjechampignons
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel limoenrasp
  • ½ fijngesneden rode chili
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • zeezout uit de molen
  • peper uit de molen
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels geraspte Pecorino of andere harde kaas

Benodigdheden

  • Borstel
  • Crème brûlée brander
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Borstel de portobello champignons goed schoon. Maak ze niet met water schoon. Hak de steeltjes fijn.

Stap 2:
Bak de knoflook met de steeltjes kort in olie en voeg toe aan het gehakt.

Stap 3:
Meng het kippengehakt met de andere ingrediënten en vul hiermee de champignons.

Stap 4:
Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85 °C.

Stap 5:
Strooi wat van de kaas op de champignons en bruineer met een crème brûlée brander.

Stap 6:
Leg hierop een beetje van de overgebleven koriander en wat stukjes van de rode chili.

 

Benieuwd naar meer recepten voor de stoomoven? Kijk op deze receptenpagina.