Empanadas met gestoofd rundvlees

Empanadas met gestoofd rundvlees

VleesStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • 250 g stoofvlees
  • 2 uien
  • 1 el Al-Andalus kruiden
  • 150 ml fond
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • water
  • 1 losgeklopt ei

Supplies

  • Koekenpan
  • Bakplaat

Stap 1:
Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.

Stap 2:
Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.

Stap 3:
Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.

Stap 4:
Roer het stoofvlees met een vork los.

Stap 5:
Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.

Stap 6:
Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.

Stap 7:
Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.

Stap 8:
Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.

Stap 9:
Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.

Voor dit gerecht is een bakplaat nodig

Bakplaten met gaatjes zijn voor alles wat knapperig en krokant moet zijn, bijvoorbeeld: gebak, brood, krokante pizza’s en patat. De bakplaten zijn zeer eenvoudig te reinigen dankzij PerfectClean-afwerking.

Buy on Miele.nl