Empanadas met gestoofd rundvlees
Stap 1: Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.
Stap 2: Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
Stap 3: Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.
Stap 4: Roer het stoofvlees met een vork los.
Stap 5: Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.
Stap 6: Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
Stap 7: Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.
Stap 8: Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.
Stap 9: Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.
Bakplaten met gaatjes zijn voor alles wat knapperig en krokant moet zijn, bijvoorbeeld: gebak, brood, krokante pizza’s en patat. De bakplaten zijn zeer eenvoudig te reinigen dankzij PerfectClean-afwerking.