Empanadas met gestoofd rundvlees
Ingredienten
- 250 g stoofvlees
- 2 uien
- 1 el Al-Andalus kruiden
- 150 ml fond
- 8 plakjes bladerdeeg
- water
- 1 losgeklopt ei
Benodigdheden
- Koekenpan
- Bakplaat
Stap 1:
Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.
Stap 2:
Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
Stap 3:
Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.
Stap 4:
Roer het stoofvlees met een vork los.
Stap 5:
Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.
Stap 6:
Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
Stap 7:
Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.
Stap 8:
Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.
Stap 9:
Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.