Brioche broodjes

Brioche broodjes

BroodOvenMakkelijk

Ingredients

  • Voor 12 broodjes
  • 500 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren (m)
  • 35 g basterd
  • 85 g roomboter
  • 35 g verse gist
  • 12 g zout
  • 50 g gesmolten boter om af te lakken

Supplies

  • Pan
  • Ronde bakvorm

Stap 1:
Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de suiker.

Stap 2:
Meng de bloem met het zout.

Stap 3:
Meng de melk en gist met bloem en suiker en kneed tot een geheel. Meng er dan één voor één de eieren doorheen.

Stap 4:
Meng, als het deeg goed gemengd is, de boter er in 2 delen doorheen. Let op: het tweede deel wordt er pas bij gedaan als het eerste deel is opgenomen door het deeg.

Stap 5:
Laat het deeg dan 45 minuten rijzen.

Stap 6:
Vervolgens het deeg doorslaan.

Stap 7:
Deel het op in 12 gelijke stukken en bol het op. Plaats in elk ingevet blik 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden.

Stap 8:
Laat het voor de tweede keer rijzen voor 30 minuten.

Verwarm nu de oven voor op Hetelucht Plus op 180°C.

Stap 9:
Zet de vormen op het rooster in de oven op niveau 2 en bij de combi-stoomoven op niveau 1.

Hetelucht Plus 180°C
Baktijd: 30 -35 minuten

Stap 10:
Controleer of het gaar is.

Stap 11:
Smelt ondertussen de 50 gram boter en smeer het brood in met de gesmolten boter zodra het uit de oven komt. Laat het vervolgens afkoelen.