Brioche broodjes
Stap 1: Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op met de suiker.
Stap 2: Meng de bloem met het zout.
Stap 3: Meng de melk en gist met bloem en suiker en kneed tot een geheel. Meng er dan één voor één de eieren doorheen.
Stap 4: Meng, als het deeg goed gemengd is, de boter er in 2 delen doorheen. Let op: het tweede deel wordt er pas bij gedaan als het eerste deel is opgenomen door het deeg.
Stap 5: Laat het deeg dan 45 minuten rijzen.
Stap 6: Vervolgens het deeg doorslaan.
Stap 7: Deel het op in 12 gelijke stukken en bol het op. Plaats in elk ingevet blik 6 stukken deeg met de sluitingskant naar beneden.
Stap 8: Laat het voor de tweede keer rijzen voor 30 minuten.
Verwarm nu de oven voor op Hetelucht Plus op 180°C.
Stap 9: Zet de vormen op het rooster in de oven op niveau 2 en bij de combi-stoomoven op niveau 1.
Hetelucht Plus 180°C Baktijd: 30 -35 minuten
Stap 10: Controleer of het gaar is.
Stap 11: Smelt ondertussen de 50 gram boter en smeer het brood in met de gesmolten boter zodra het uit de oven komt. Laat het vervolgens afkoelen.