Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

Zoete broodjes met maan- en sesamzaad

30 - 40 minutenBroodOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 325 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 gram suiker
  • Een snuf zout
  • 1 eiwit
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 1-2 eetlepels maandzaad

Benodigdheden

  • Garde
  • Handmixer
  • Kom
  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de bloem met de bakpoeder in een ruime kom. Voeg kwark, melk, olie, suiker, zout en eiwit toe en kneed het met de handmixer met kneedhaken snel tot een glad deeg. Meng het deeg niet te lang, want het moet kleverig blijven. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.

Stap 2:
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze tot ca. 18 cm lange rollen. Rol de uiteinden wat dunner uit, vorm ze tot halve maantjes en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin en gaar.

Stand                                   Hetelucht Plus
Temperatuur                      180°C
Stoomstoot (indien mogelijk) 1 handmatig bij het inschuiven
Duur                                   17-20 minuten
Inschuifhoogte                  2e van onderen

Of in de combi-stoomoven

Combinatiestand               Hetelucht Plus
Temperatuur                      180C
Vocht                                  30%
Duur                                   17-20 minuten
Inschuifhoogte                  1e van onderen

Stap 4:
Laat de broodjes op het rooster afkoelen.
In plaats van halve maantjes kunt u het deeg ook tot 12 bolletjes draaien. Snijd ze voor het bakken aan de bovenkant kruislings in, bestrooi ze met de zaadjes en bak ze volgens het recept.