Bokkenpootjes Stap 1 Verwarm de oven voor op. Hetelucht Plus 180 °C
Stap 2 Klop de eiwitten op in de keukenmachine en voeg in delen de suiker en wat zout toe.
Stap 3 Spatel het amandelpoeder en de poedersuiker door het eiwitmengsel.
Stap 4 Zeef de bloem boven het beslag en meng alles goed door.
Stap 5 Schep het beslag in een spuitzak, zorg ervoor dat alle lucht uit de zak is.
Stap 6 Leg het bakpapier op de bakplaten. Spuit er 30 bokkenpoten op.
Stap 7 Schuif de bakplaten in de oven. Hetelucht plus 180 °C Bereidingstijd 15-20 minuten
Stap 8 Schuif het bakpapier van de plaat op het werkblad op het moment dat de bokkenpootjes uit de oven komen. En laat ze afkoelen.
Chocolade Stap 1 Smelt de chocolade voorzichtig au bain-marie.
Stap 2 Bewaar op kamertemperatuur tot verder gebruik.
Banketbakkers room Stap 1 Breng de melk, suiker, vanillemerg en vanillestokje aan de kook.
Stap 2 Klop de suiker met de room, eidooiers en bloem op.
Stap 3 Verwijder het vanillestokje en giet wat kokende melk op de koude massa.
Stap 4 Schenk terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom.
Stap 5 Giet meteen over in een koude kom en dek af met plastic folie. Leg de folie direct op de crème, dit voorkomt velvorming.
Stap 6 Laat goed afkoelen in de koelkast.
Boter crème Stap 1 Draai de boter luchtig in de keukenmachine met de vlinder/bisschop.
Stap 2 Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe.
Stap 3 Schep de botercrème in een spuitzak.
Serveren Stap 1 Spuit de boter crème op de helft van de bokkenpoten en plak de andere helften er tegen aan.
Stap 2 Doop de koekjes in de chocolade en schud overtollige chocolade eraf.
Stap 3 Leg ze op een met vetvrij papier beklede bakplaat. Laat de chocolade hard worden.