Bokkenpoten

60 tot 70 minutenKoekOvenGemiddeld
Dit recept is voor 1 portie

Ingredienten

Bokkenpoten
  • 150 gram eiwit
  • 170 gram suiker
  • 130 gram amandelpoeder
  • 130 gram poedersuiker
  • 30 gram bloem
  • Zout
Chocolade
  • 500 gram pure chocolade
Banketbakkersroom
  • 95 ml melk
  • 70 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • 8 gram suiker
  • 35 gram room
  • 1 eidooier
  • 12 gram bloem
Botercrème
  • 120 gram boter
  • Zelfgemaakte banketbakkersroom

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Kom
  • Zeef
  • Bakplaat
  • Pan
  • Spuitzak
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Bokkenpootjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op.
Hetelucht Plus  180 °C

Stap 2
Klop de eiwitten op in de keukenmachine en voeg in delen de suiker en wat zout toe.

Stap 3
Spatel het amandelpoeder en de poedersuiker door het eiwitmengsel.

Stap 4
Zeef de bloem boven het beslag en meng alles goed door.

Stap 5
Schep het beslag in een spuitzak, zorg ervoor dat alle lucht uit de zak is.

Stap 6
Leg het bakpapier op de bakplaten. Spuit er 30 bokkenpoten op.

Stap 7
Schuif de bakplaten in de oven.
Hetelucht plus 180 °C
Bereidingstijd 15-20 minuten

Stap 8
Schuif het bakpapier van de plaat op het werkblad op het moment dat de bokkenpootjes uit de oven komen. En laat ze afkoelen.

 

Chocolade
Stap 1
Smelt de chocolade voorzichtig au bain-marie.

Stap 2
Bewaar op kamertemperatuur tot verder gebruik.

Banketbakkers room
Stap 1
Breng de melk, suiker, vanillemerg en vanillestokje aan de kook.

Stap 2
Klop de suiker met de room, eidooiers en bloem op.

Stap 3
Verwijder het vanillestokje en giet wat kokende melk op de koude massa.

Stap 4
Schenk terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom.

Stap 5
Giet meteen over in een koude kom en dek af met plastic folie. Leg de folie direct op de crème, dit voorkomt velvorming.

Stap 6
Laat goed afkoelen in de koelkast.

Boter crème
Stap 1
Draai de boter luchtig in de keukenmachine met de vlinder/bisschop.

Stap 2
Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe.

Stap 3
Schep de botercrème in een spuitzak.

Serveren
Stap 1
Spuit de boter crème op de helft van de bokkenpoten en plak de andere helften er tegen aan.

Stap 2
Doop de koekjes in de chocolade en schud overtollige chocolade eraf.

Stap 3
Leg ze op een met vetvrij papier beklede bakplaat. Laat de chocolade hard worden.