Roomboter spritsen

KoekOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 265 gram roomboter
  • ½ ei
  • 1,5 gram zout
  • 7 gram citroenrasp
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 300 gram bloem

Benodigdheden

  • Bakmatje
  • Bekken
  • Bakplaat
  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. Meng de zachte boter in een bekken samen met zout en de citroenrasp.
  2. Meng er de witte basterdsuiker en vanillepoeder doorheen.
  3. Voeg het ½ ei toe en meng weer.
  4. Voeg tenslotte de gezeefde bloem toe en meng deze er zachtjes doorheen.
  5. Verwarm de oven voor op.
    Temperatuur: 170 ˚C. Hetelucht plus.
  6. Doe het wrijfdeeg in een spuitzak met kartelmondje en spuit schuin in een golfpatroon op bakplaat bekleed met een bakmatje.
  7. Zet de spritsen in de oven.
    Temperatuur: 170 ˚C. Hetelucht plus. Tijd: 17 minute.
  8. Laat de spritsen afkoelen op het aanrecht.