Stap 1: Leg de schoongemaakte en gesneden boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2: Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg de aardappelen in een stoomovenpan met gaatjes en schuif ze samen met de boerenkool in de stoomoven.
Kookstand: 100 °C Kooktijd: 25 minuten
Stap 3: Voeg de verwarmde melk en de boter aan de aardappelen toe en maak er puree van. Stamp de boerenkool erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
Stap 4: Naar smaak kunt u wat uitgebakken spekjes door de boerenkool doen.
Stap 5: Serveren: leg een grote serveerring op een bord en vul de ring met de boerenkool
Stap 1: Braad het vlees in de koekenpan op de kookplaat aan tot het mooi bruin is. Bak de uien en de tomaten op het eind even mee.
Stap 2: Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe en laat het een paar minuten koken.
Stap 3: Doe alles vervolgens in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Kookstand: 120 °C / 100 °C Kooktijd: 45 minuten / 120 minuten
De smaak van het vlees komt beter tot zijn recht wanneer dit gerecht een dag van tevoren wordt bereid. U kunt het vlees dan in de stoomoven op 95 °C verwarmen.
Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.