Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Italian sausage

Italian sausage

VleesKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • Voor de worst:
  • 300 g lamsnek
  • 3 g venkelzaad
  • 4 g zout
  • 3 g gestoten peperkorrels
  • ½ venkel
  • 1 schapensnaar
  • Serveren:
  • 4 el ketchup
  • 4 stuks mini Roma tomaten
  • 4 stuks mini buffelmozzarella
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 4 ciabattabroodjes (met oregano)
  • ½ venkel

Benodigdheden

  • Gehaktmolen

Worst

Stap 1:
Snijd de venkel in zeer fijne blokjes en gebruik voor de bereiding van de worst 50 gram. Bewaar de overige venkel voor later gebruik.

Stap 2:
Snijd het vlees in gelijke blokjes, meng met het venkelzaad, zout, peper en de venkel.

Stap 3:
Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Stand Koken universeel
Temperatuur 75 °C
Tijd 8 minuten

Stap 4:
Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:
Bak of grill de worstjes. Bak de tomaten kort mee.

Stap 2:
Rol de mozzarella in een basilicumblad en prik deze samen met een tomaatje op een prikker. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Snijd de venkel met behulp van een snijmachine of mandoline in zeer dunne schijfjes, maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout.

Stap 4:
Snijd de broodjes aan de bovenkant open en smeer er de ketchup in.

Stap 5:
Leg nu eerst het worstje in het broodje, leg hier overheen wat venkelsalade. Steek de prikker met tomaat en mozzarella door het worstje en het broodje.

 

Biertip

Peroni bier

Deel dit artikel: