Asperges met ei, boter en peterselie

Asperges met ei, boter en peterselie

30 minutenGroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 24 asperges AA, geschild
  • 4 eieren
  • 125 gram boter
  • 2 el platte peterselie, gehakt

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Dichte stoomoven pan

Stap 1:
Leg de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:
Doe de eieren ook in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 3:
Doe de boter samen met de peterselie in een dichte stoomovenpan en dek af met hittebestendig huishoudfolie.

Stap 4:
Plaats nu alles in de stoomoven op 100 ᵒC gedurende 8 minuten.

Stap 5:
Haal na 8 minuten de eieren eruit en laat de asperges nog 2 minuten stomen.

Stap 6:
Pel de eieren en hak ze fijn. Meng met de boter en peterselie. Serveer dit samen met de asperges.

Tips:
Een iets zachter gekookt eitje? Plaats deze dan voor 5 minuten in de stoomoven.

Ook lekker om te serveren met een plak gerookte zalm.