Asperges met ei, boter en peterselie
Ingredienten
- 24 asperges AA, geschild
- 4 eieren
- 125 gram boter
- 2 el platte peterselie, gehakt
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Leg de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2:
Doe de eieren ook in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 3:
Doe de boter samen met de peterselie in een dichte stoomovenpan en dek af met hittebestendig huishoudfolie.
Stap 4:
Plaats nu alles in de stoomoven op 100 ᵒC gedurende 8 minuten.
Stap 5:
Haal na 8 minuten de eieren eruit en laat de asperges nog 2 minuten stomen.
Stap 6:
Pel de eieren en hak ze fijn. Meng met de boter en peterselie. Serveer dit samen met de asperges.
Tips:
Een iets zachter gekookt eitje? Plaats deze dan voor 5 minuten in de stoomoven.
Ook lekker om te serveren met een plak gerookte zalm.