Zalm, jonge groenten en asperges

VisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram doperwten
  • 100 gram tuinbonen
  • 100 gram sugar snaps
  • 4 witte asperges
  • 4 zalmfilets van 125 gram
  • Jonge groenten
  • Aspergelinten
  • Peper
  • Zout
  • Limoen

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank

Bereidingswijze

Salade

  1. Leg de groenten in de stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
    Stomen: 100 ˚C. Tijd: 2 minuten.
  2. Schil de asperges en snijd met een dunschiller linten van de asperges. Bewaar de aspergelinten op het aanrecht.
  3. Laat de groenten op het aanrecht afkoelen.

Serveren

  1. Leg de zalmfilets op een ingevette stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
    Temperatuur: 70 ˚C. Tijd: 10 minuten.
  2. Meng de groenten met de aspergelinten en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  3. Schep de groentesalade in het midden van het bord en leg er een zalmfilet op.
  4. Rasp wat limoen over de zalm en lepel er wat olijfolie omheen.