Asperge-broccolisalade met zalm

Asperge-broccolisalade met zalm

VisStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 500 gram witte asperges AA
  • 400 gram zalmfilet
  • 350 gram broccoli
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 2 dl olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
  • Beetje suiker

Supplies

  • Stoomoven
  • Steelpan
  • Snijplank

Stap 1:
Schil de asperges rondom twee keer en snij het harde onderste stukje af.

Stap 2:
Kook ze in water met zout 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker voor ongeveer 15 minuten (stoomoven op 100 °C voor 12 minuten). Snijd ze schuin in stukjes.

Stap 3:
De broccoli in kleine roosjes verdelen. Kook ze kort om kleur en knapperigheid te behouden (stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).

Stap 4:
De zalm kunt u op diverse manieren bereiden:

Stoomoven: 8 minuten op 85 °C
Combi-stoomoven: Combi-koken – HeteluchtPlus 100 °C – vocht 60 % – 10 minuten voorverwarmen
Combimagnetron: Magnetron 80 Watt + HeteluchtPlus 120 °C – 8 minuten voorverwarmen

Stap 5:
Laat de zalm afkoelen en druk voorzichtig de segmentjes los.

Stap 6:
Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.

Stap 7:
Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, breng op smaak met peper zout en suiker. Proeven!

Stap 8:
Schep voorzichtig wat van de segmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop. Giet er wat van de dressing over en bestrooi met de gehakte dille.